V neděli, 22. března 2009 se u příležitosti 140. výročí narození prof. MUDr. Rudolfa Jedličky uskutečnil benefiční koncert. Účinkoval Dětský pěvecký sbor Svítání pod vedením sbormistryně Kateřiny Fialové a citerista Michal Müller.

ObrazekDěkujeme všem účinkujícím, kteří vystoupili bez nároku na honorář, Farnímu sboru Vinohrady za možnost uskutečnit koncert v krásných prostorách modlitebny, sponzorům a hostům za dobrovolné vstupné. Výtěžek z koncertu ve výši 2.163 Kč bude věnován na úhradu služeb osobních asistentů pro klienty Jedličkova ústavu a škol.

Dětský pěvecký sbor "Svítání" byl založen v roce 1996 a v současné době sdružuje více než 140 dětí z Prahy a blízkého okolí ve věku od 3 do 20 let. Za dobu své existence absolvoval řadu koncertů doma i v zahraničí. V čele koncertního sboru stojí Mgr. Kateřina Fialová.

Michal Müller je v současné době v Čechách jediným graduovaným hráčem a pedagogem na koncertní citeru. Ve svém oboru patří mezi nejprogresivnější citeristy světa. Jako sólista je vyhledáván pro svůj jedinečný a osobitý projev a přístup k nástroji.

Podrobné informace o prof. Jedličkovi a jeho zásluhách o vznik (nejen) Jedličkova ústavu jsme pro Vás připravili na této stránce. Rádi Vám zašleme také informační leták.

Sponzoři:
ObrazekObrazek

Vydání letáku o prof. Jedličkovi podpořili
:
Česká lékařská komora