ObrazekProjekt DOPRAVA je jedním ze stěžejních projektů Nadace Jedličkova ústavu. Službu individuální bezbariérové dopravy pro žáky a studenty Jedličkova ústavu a škol zajišťujeme ve spolupráci se svými partnery již od roku 1998.

Cílem projektu je usnadnit žákům a studentům přepravu do školy, domova nebo na prázdninové pobyty a další mimoškolní akObrazektivity. Tato sociální služba je financována z několika zdrojů:
>> grantů Hlavního města Prahy
>> prodeje reklamních ploch na automobilech
>> příspěvků celé řady dárců z řad firem i veřejnosti

Všechny provozované automobily jsou speciálně upravené pro přepravu osob s handicapem - mají nájezdovou plošinu nebo zvedací zařízení.

Možnost cestovat tímto způsobem do školy oceňují rodiče dětí z Jedličkova ústavu a škol, ale hlavně přímí uživatelé služby: "Jsem moc rád, že můžu jezdit nadačním autem, protože je super. Jezdí se mnou kamarádi a vozí nás prima řidiči. Kromě toho může být máma dřív v práci, dostane za to peníze a může pomoci Ježíškovi s nákupem dárků...", říká Tomáš Kotten za sebe i svoji sestřičku Terezku, která také chodí do Jedle.

Bezbariérovou individuální dopravu zajišťuje nadace ve spolupráci s těmito partnery:
o. s. Borůvka - přímý poskytovatel služby (koordinuje práci řidičů, vytíženost automobilů, spolupracuje s uživateli služby)

společnost S-MOBIL, s. r. o. - financuje provoz a údržbu automobilů

Vzhledem k velkým finančním nárokům na poskytování této služby patří poděkování všem našim dárcům, sponzorům a příznivcům, kteří nás podporují.