V sobotu 8. listopadu odstartuje v televizním pořadu Noc s Andělem projekt nazvaný Music for Help. V průběhu večera bude při příležitosti spuštění projektu pokřtěno nové album pop-rockové skupiny Toneless, která se jako první česká hudební skupina myšlenky Music for Help účastní.

ObrazekNové album skupiny Toneless se jmenuje We´ve Got No Friends a bude v rámci projektu Music for Help celé zdarma ke stažení na internetových stránkách skupiny (www.toneless.info) a na stránkách projektu (www.musicforhelp.cz).

Myšlenka projektu Music for Help vychází ze vzájemné podpory nezávislých hudebních skupin a českých nadací a nadačních fondů. Stažením alby z internetu může každý přispět vybrané nadaci pomocí zaslání DMS a podpořit ji tak v její činnosti.

Jedním z partnerů projektu je i Nadace Jedličkova ústavu. Prostředky z DMS sbírky putují přímo k dětem a mládeži z Jedličkova ústavu a škol a na vybrané sociálně-zdravotní služby pro osoby s postižením.

O projektu Music for Help
Projekt Music for Help si klade za cíl pomoci hudbě na straně jedné a zároveň pomoci všem, kteří si zaslouží pozornost neziskových organizací na straně druhé. Myšlenka "Music for help - Help for music" (pomožme hudbou - pomůžeme hudbě) tyto dva světy spojuje.
V rámci projektu budou vybírány perspektivní hudební skupiny, které v současnosti nedostávají příležitost se prosadit na dnešním hudebním trhu, ovládaném velkými vydavatelskými společnostmi. Díky Music for Help však mohou vydat své album volně na internetu. Zároveň je ale stažení písní podmíněno podporou vybrané nadace, pomocí zaslání dárcovské SMS (tzv. DMS). Cílem projektu Music for Help je rozhoupání stojatých vod českého hudebního průmyslu a zároveň pomoc neziskovým organizacím, které každý den pomáhají v nejrůznějších problémových oblastech lidské společnosti. Další informace a aktuality o průběhu projektu jsou k dispozici na stránkách projektu (www.musicforhelp.cz).